Wednesday, March 14, 2007

Ispanaklı Krep Bohçaları (6 adet)


Bu tarifi pazar kahvaltilari, 5 cayları veya aksam yemeginde kullanabilirsiniz. Cok yonlu, hazirlanisi ve sunumu cazip bir tarif.

Krep malzemeleri: 2 bardak un, 2 bardak süt,2 yumurta, yarım paket kabartma tozu,tuz, tava için sıvıyağ.
İçi için: 1 adet iri kuru soğan, doğranmış, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, ıspanak, yıkanmış ve doğranmış, tuz, karabiber, pul biber.
Beşamel sos: 3 çorba kaşığı un, 4 çorba kaşığı tereyağı, yarım su bardağı kasar peyniri, 2 su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı tuz.
Üzeri için: 2 domates, 3 sivribiber, kaşar peyniri.
Yapılışı: Krep malzemelerini bir kâsede karıştırıp kivama getirin. Teflon tavayı kızdırıp çok az siviyag dökün. Karisimdan kepçeyle alıp tavaya yayın. Kreplerinizi arkalı önlü pişirin. Krepler hazirlandiktan sonra, yapmis oldugunuz ic malzemeden, kreplerin ortasına bir miktar koyun. Bohça şeklinde kapatıp ters çevirin.

Besamel sos icin, Un ve tereyağını kavurun. Sütü azar azar yedirin. Karışım çok katıysa bir miktar daha süt ilave edin. En son tuz ve kasar peyniri ekleyin. Kreplerin uzerine besamel sostan surup kürdanla bir dilim kaşar peyniri, bir dilim domates ve yarım sivribiber yerleştirin. Hepsini fırın kabına alıp 180 ºC fırında peynir hafif eriyene kadar pisirin.

Afiyet Olsun.

No comments: